18 September 2023

Atractii turistice in Cluj Napoca

Atractii turistice in Cluj Napoca
Probabil te afli la momentul in care ai decis ca vrei sa petreci cateva zile in Cluj Napoca si in imprejurimile acestui frumos oras, iar acum te afli in cautarea anumitor obiective turistice sau a unor locuri cu peisaje fascinante. Sau poate nu esti decis in ce loc vrei sa iti petreci cateva zile de relaxare, iar acum e momentul in care incerci sa gasesti locul perfect. Nu stim exact care dintre aceste variante se potriveste pentru tine, dar un lucru stim sigur: daca ai ajuns sa citesti acest articol, esti in locul perfect, deoarece, in urmatoarele randuri vom incerca sa iti prezentam cateva locuri ce merita neaparat vizitate in judetul Cluj.

Vom incepe prin a-ti prezenta cateva atractii ce se afla in orasul Cluj Napoca pe care noi consideram ca nu trebuie sa le ratezi.


Parcul Central

Cel mai mare parc din Cluj Napoca te asteapta sa il vizitezi, fiind un loc excelent de a-ti petrece timpul si a te relaxa. Dupa cum ii spune si numele, acesta se afla in centrul orasului si reprezinta spatiul perfect pentru putina liniste pentru locuitorii orasului Cluj-Napoca. Foarte multi aleg acest loc de relaxare pentru aspectul natural oferit de multitudinea de copaci si vegetatia de care sunt inconjurti.
In acest parc poti gasi si un spatiu special amenajat pentru folosirea hamacelor. Pe langa toate acestea, mai exista multe alte lucruri precum pista de bicicleta sau alergare, spatii largi de iarba verde, lacul pe care te poti plimba cu hidrobicicletele, si multe altele.
Parcul Central


Gradina Botanica

Aceasta a fost fondata in anul 1920 iar de atunci, o multime de oameni s-a bucurat de vizita in acest minunat loc. Pregateste-te sa fii surprins de frumusetea plantelor existente si de multitudinea acestora.
Gradina Botanica este impartita pe mai multe sectoare de vizitare, acestea fiind:
  • Sectorul Ornamental
  • Sectorul fitogeografic
  • Sectorul sistematic
  • Sectorul economic
  • Sectorul destinat persoanelor cu deficiente de vedere
Pe langa aceste aceste locatii din oras, mai sunt si alte locuri fascinante si daca timpul iti va permite, recomandam cu mare caldura sa treci si urmatoarele locatii pe lista de obiective si locuri de vizitat.
  • Muzeul Etnografic al Transilvaniei
  • Iulius Parc
  • Muzeul de Arta Cluj-Napoca
  • Muzeul Zoologic Cluj-Napoca
 

Zona Belis

Un alt loc foarte popular, in special pe timp de vara, este toata zona lacului Belis si a lacului Tarnita. Foarte multe persoane viziteaza aceste locuri pentru cateva ore sau zile de relaxare, pentru a se retrage putin din toata aglomeratia orasului.
In primul rand, aceasta zona e renumita pentru plimbarile pe apa cu kaiakul, hidrobicicleta, sau alte astfel de lucruri. Mai apoi, lumea viziteaza aceasta zona pentru locurile si peisajele ce iti taie rasuflarea. Fie ca e vara sau iarna, primavara sau toamna, de fiecare data peisajul este unul cu totul special, asa ca recomandam cu toata caldura sa faci o vizita si sa te bucuri din plin de acest loc la doar o ora distanta de Cluj Napoca.
Pentru o plimbare prin aceste locuri te putem ajuta cu serviciile noastre de Rent a Car in Cluj. Avem o flota de masini foarte confortabile si foarte noi ce te asteapta sa te bucuri de ele din plin.

Belis cluj

 

Cheile Turzii + Salina Turda

Orasul Turda este o alta recomandare pentru tine. Chiar daca e un oras mai mic, asta nu inseamna ca nu poti gasi locuri sau obiective de vizitat.
Salina Turda este unul din locurile pe care le poti vizita, fiind un loc foarte frumos pentru a-ti petrece timpul. Exista diferite activitati pe care le poti face in interiorul acestei saline, deci, cu siguranta nu te vei plictisi.
A doua locatie pe care o poti vizita se afla la cateva minute de oras, dar merita din plin sa te abati cateva minute. Este vorba de Cheile Turzii, un loc absolut superb! Si aici exista o multitudine de activitati ce pot fi practicate, cateva dintre ele fiind: plimbarile cu bicicleta, plimbare pe diferite trasee marcate, catarare pe creste, tiroliana si multe altele.


 

Reincarcare
Reincarcare
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙